Over Ons

Wie zijn wij?

Dennis Maas was al jaren een actief en enthousiast vrijwilliger bij diverse verenigingen gericht op natuur, waaronder de Uilenwerkgroep Dongemond.
Zijn passie voor vogels, insecten, vleermuizen en water- en oevervegetatie zorgde er voor dat hij, naast zijn baan in de zorg, begon aan de deeltijdopleiding Toegepaste Ecologie binnen de afdeling Bos en Natuurbeheer aan de Hogeschool Van Hall Larenstein.

Tijdens de opleiding ontmoette hij Iris van der Arend, die sinds 2005 werkzaam is in het groen en dan voornamelijk op het gebied van bomen en bodemverbetering in het openbare groen. Zij heeft onder andere gewerkt bij Nationale Bomenbank B.V. en GreenGuard, natuurlijke oplossingen en is actief lid van de KPB, de Kring Praktiserende Boomverzorgers.

 

 

 

Vanaf het tweede studiejaar zijn de twee onafscheidelijk en hebben in veel projecten samenwerkt. Ook besloten zij samen af te studeren op een onderzoek naar insecten op keverbanken en in bloemenblokken binnen het project PARTRIDGE, ter bevordering van de biodiversiteit in agrarisch gebied. Een onderzoek wat hiervoor nog niet is gedaan in Nederland. Een echte uitdaging met hele mooie resultaten!

Tijdens het veldwerk van het insectenonderzoek ontstond hun droom: Het starten van een eigen ecologisch adviesbureau, dat is gericht op een nuchtere kijk en op praktische oplossingen. Op deze website kunt u zien dat wij onze droom hebben laten uitkomen.

Om onze voetafdruk zo klein mogelijk te houden werken wij beiden vanuit huis, wij bankieren bij Triodos Bank en bieden onze rapportages digitaal aan.

Benieuwd naar de laatste nieuwtjes?

Bekijk onze nieuwspagina!
Nieuws

Ons Team

Dennis Maas

Dennis Maas

Ecoloog & Eigenaar Maasarend

Iris van der Arend

Iris van der Arend

Ecoloog & Eigenaar Maasarend

Heeft u een vraag betreffende onze diensten of specialismen?

Stel uw vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!