Over ons

Wie zijn wij?

Dennis Maas was al jaren een actief en enthousiast vrijwilliger bij diverse verenigingen gericht op natuur, waaronder de Uilenwerkgroep Dongemond. Zijn passie voor vogels, marterachtigen, insecten en water- en oevervegetatie zorgde er voor dat hij, naast zijn baan in de zorg, begon aan de deeltijdopleiding Toegepaste Ecologie binnen de afdeling Bos- en Natuurbeheer aan de Hogeschool Van Hall Larenstein.

Tijdens de opleiding ontmoette hij Iris van der Arend, die sinds 2005 werkzaam is in het groen en dan voornamelijk op het gebied van bomen en bodemverbetering in het openbare groen. Zij heeft onder andere gewerkt bij Nationale Bomenbank B.V. en GreenGuard. Iris heeft zich o.a. gespecialiseerd in vleermuizen en is vrijwilliger bij de Zoogdiervereniging en ook zelfstandig vanger voor het Vleermuis Vangsysteem.

Gedurende de opleiding hebben Dennis en Iris in veel projecten samengewerkt en besloten zij samen af te studeren.

 

 

 

 

Tijdens het veldwerk van hun afstudeeronderzoek ontstond een droom: Het starten van een eigen ecologisch adviesbureau, dat is gericht op een nuchtere kijk en op praktische oplossingen. Op deze website kunt u zien dat wij onze droom hebben laten uitkomen.

Om onze voetafdruk zo klein mogelijk te houden zijn wij van huis uit begonnen, bankieren doen wij bij Triodos Bank en onze rapportages worden digitaal aangeboden. Inmiddels is ons bedrijf gegroeid en van huis uit werken is geen optie meer. In het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam hebben wij nu de beschikking over een kantoorruimte op een hele mooie locatie,

Naast de specialisatie met betrekking tot insecten is Iris gespecialiseerd in vraagstukken gericht op vleermuizen en Dennis in aquatische ecologie, vogels en marterachtigen. Daarnaast kunnen wij u voorzien van onderzoek en advies gericht op o.a. diverse andere flora en fauna, bermbeheer, juridische vraagstukken gericht op ecologie en biodiversiteit bevorderende maatregelen in stedelijk of agrarisch gebied.

 

 

Benieuwd naar onze diensten?

Bekijk onze dienstenpagina!
Diensten

Ons Team

Dennis Maas

Dennis Maas

Ecoloog & Eigenaar Maasarend

Iris van der Arend

Iris van der Arend

Ecoloog & Eigenaar Maasarend

Heeft u een vraag betreffende onze diensten of specialismen?

Stel uw vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!